Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΑΚΕΠ: Για την τροπολογία Αλογοσκούφη

Η τροπολογία Αλογοσκούφη στο θερινό τμήμα της Βουλής ανατρέπει τις κατακτημένες με αγώνες εργασιακές σχέσεις και ανοίγει το δρόμο για την συμπίεση των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων και στον ιδιωτικό τομέα.
Η αλαζονική επιχειρηματολογία κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης (Αλογοσκούφης, Χατζηδάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος κλπ.), να παρουσιάζουν την τροπολογία ως απαύγασμα σύνεσης και νεοφιλελεύθερης αντιμετώπισης των δυνάμεων της εργασίας και των οικονομικών προβλημάτων, τους καθιστά πράγματι άξιους υπηρέτες της κοινωνικής τάξης και του εκμεταλλευτικού κοινωνικού συστήματος που υπηρετούν.
Η ευθύνη των μισθοσυντήρητων και των ασθενέστερων οικονομικά τμημάτων, που στηρίζουν την αλαζονικά αντεργατική και νεοφιλελεύθερη ΝΔ, είναι μεγάλη.
Τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα. Πρέπει να αφυπνιστούμε. Πρέπει να μετέχουμε ενεργά στα σωματεία μας. Πρέπει να αναδείξουμε συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν πρόσκεινται στα κόμματα εξουσίας, αλλά ηγεσίες που υπηρετούν τα συμφερόντά μας.
Στη σημερινή εκμεταλλευτική και διεφθαρμένη κοινωνία τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται με οργάνωση και αγώνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΚΕΠ - Γραφείο Τύπου, Δ. Στάθη.
10/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: