Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΑΚΕΠ: Ο αποπροσανατολισμός θα πέσει στο κενό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ένοπλη επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης), που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή των Εξαρχείων κι είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα των ΥΑΤ, του Διαμαντή Ματζούνη, ήρθε ως «μάννα εξ’ ουρανού», για να ενισχύσει τα επιχειρήματα των ιδεολόγων του αστισμού ενάντια στο ριζοσπαστικό κίνημα και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις της νεολαίας και του λαού.
Η ενέργεια αυτή έγινε από άτομα που σίγουρα δεν ανήκουν σε καμιά πτέρυγα και σε καμιά εκδοχή του πολιτικού ριζοσπαστικού κινήματος.
Ο χώρος, ο χρόνος και ο τρόπος της εκδήλωσης της ένοπλης επίθεσης αποκαλύπτει την ταυτότητα των δραστών, που σίγουρα είναι ενεργούμενα παρακρατικών κύκλων ή μυστικών υπηρεσιών, εγχώριων ή ξένων. Στην καλύτερη -και πιο απίθανη- περίπτωση, τα άτομα που διέπραξαν την επίθεση είναι απολίτικοι χούλιγκανς, επικίνδυνοι για την ελληνική κοινωνία.
Η προσπάθεια των παρακρατικών κύκλων του καθεστώτος και των ιδεολόγων του αστισμού, να αποπροσανατολίσουν και να συκοφαντήσουν το πολιτικό ριζοσπαστικό κίνημα, θα πέσει για μια ακόμη φορά στο κενό.
Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας και του λαού στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε αρχή, εξουσία, κοινωνικο-οικονομική δύναμη ή δομή που αντιπροσωπεύει την εκμετάλλευση, την καταστολή και την καταπίεση, είναι η καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις του καθεστώτος.
Γραφείο τύπου
Μίκα Στάθη
5/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: