Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΑΚΕΠ: Η σιωπή των αμνών

"Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.
Υποταχτήκαμε και βρήκαμε την στάχτη."

Γ.Σεφέρης
Η οργανωμένη σε κράτος καπιταλιστική κοινωνία βυσσοδομεί ανενδοίαστα ενάντια στα κατακτημένα δικαιώματα κι ελευθερίες του κοινωνικού ανθρώπου. Μηχανεύεται προβοκάτσιες, εκφοβισμούς και συκοφαντίες, για να καταστείλει τις αυθόρμητες λαϊκές κινητοποιήσεις και να επιβάλλει στη νεολαία που αφυπνίζεται την σιωπή των αμνών.
Οι συλλήψεις δικηγόρων, οι προπηλακισμοί δημοσιογράφων και καμεραμέν, ο ξυλοδαρμός πολιτών χωρίς κουκούλες που έβγαιναν από τα μαγαζιά τους να διαμαρτυρηθούν για τις αναίτιες βιαιότητες της αστυνομίας κι οι αθρόες προσαγωγές υποψιασμένων νεολαίων και πολιτών που αντιδρούσαν στα έκτροπα των ΥΑΤ, αποκαλύπτουν τον βάναυσο και άξεστο χαρακτήρα εκείνων που επέλεξαν να βγάζουν το ψωμί τους ασκώντας βία με σαδιστικούς ξυλοδαρμούς σε πολίτες που διεκδικούν αγωνιστικά κοινωνικά δικαιώματα κι ελευθερίες. Αποκαλύπτουν επίσης την πολιτική σκοπιμότητα της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, που άφησε αχαλίνωτους τους «βρωμόμπατσους» να προπηλακίζουν αδιάκριτα και να δέρνουν.
Π.χ. Ο Πέτρος έχει ψιλικατζίδικο στην Ασκληπειού. Βγήκε από το μαγαζί του να διαμαρτυρηθεί για τις βιαιότητες. Τον μαύρισαν στο ξύλο και του έσπασαν το χέρι. Νεαρός ασθενής με ράμματα στο κεφάλι εξήλθε από την Πολυκλινική. Τον χτύπησαν δολοφονικά στο κεφάλι και τον άφησαν αναίσθητο κι αβοήθητο επί του οδοστρώματος της οδού Σκουφά.
Κύριε Παυλόπουλε, ποιός θ’ αποζημιώσει αυτούς τους πολίτες και ποιός θα τιμωρήσει τους βάνδαλους της αστυνομίας για τις δολοφονικές πράξεις τους;
Η εκφοβιστική τακτική, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας, να επιβάλλει την σιωπή των αμνών, θα αποτύχει. Οι συγκρούσεις της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού με τις δυνάμεις καταστολής είναι το καλύτερο σχολειό, που χαλυβδώνει τους αγωνιστές και προετοιμάζει τις νίκες των επερχόμενων μαχών για τον τελικό σκοπό: το πέρασμα από το σημερινό βασίλειο της ανάγκης, της εκμετάλλευσης και της καταστολής, στο βασίλειο της ελευθερίας όπου ο κάθε άνθρωπος, απελευθερωμένος από την άμεση ανάγκη της επιβίωσης, θα δημιουργεί καθολικά και ελεύθερα, θα είναι κύριος του εαυτού του και της ζωής του, και όπου, η ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ευημερίας του καθενός θα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ευημερίας όλων.
"Αλλ’ ήλιος, αλλ’ αόρατος αιθέρας κοσμοφόρος,
από το μαύρο σύγνεφο κι από τη μαύρη πίσσα,
ο στύλος φανερώνεται, με κάτου μαζωμένα
τα παλληκάρια τα καλά, με πάνου τη σημαία..."

Διονύσιος Σολωμός
Γραφείο τύπου
Μίκα Στάθη
10/01/2009

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΑΚΕΠ: Η κραυγή των λύκων

Η καθεστωτική κυβέρνηση της ΝΔ απροσχημάτιστα ανασχηματίστηκε, κάτω από το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας και των πρόσφατων κινητοποιήσεων της νεολαίας και του λαού. Οι πλούσιοι γίνονται καθημερινά πλουσιότεροι. Οι φτωχοί γίνονται καθημερινά φτωχότεροι. Τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η διαφθορά καθημερινά μεγεθύνονται. Η υγεία, η δικαιοσύνη, η ουσιαστική εκπαίδευση είναι προνόμιο μόνο των ισχυρών. Η δημόσια διοίκηση υπηρετεί προκλητικά την πλουτοκρατία και βασανίζει σαδιστικά τον φτωχό, τον άνεργο, τον αδύνατο. Το κράτος της ολιγαρχίας του πλούτου βυσσοδομεί ανενδοίαστα ενάντια στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κοινωνικού ανθρώπου.
Η καθεστωτική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ προσχηματικά αναβαθμίστηκε. Τα κυρίαρχα κέντρα και μέσα επιρροής, κατ’ εντολήν της ολιγαρχίας, προετοιμάζουν διάδοχο, «τσίφτη, ντερμπεντέρη και καραμπουζουκλή», με συστάσεις, εγγυημένα προσόντα και προϋπηρεσία. Τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, οι «σοσιαλιστικοί» ξυλοδαρμοί των συνταξιούχων, το Χρηματιστήριο, τα εκατομμύρια από την Siemens, η υπόθεση Οτσαλάν, η στάση στο σχέδιο Αναν, είναι ορισμένες μόνο από τις πολλές εμπειρίες που απέκτησε και ανέχτηκε ο νέος διάδοχος κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη.
Σήμερα, η ιθύνουσα τάξη και οι ιδεολόγοι του κοινωνικού συστήματος, που σαπίζει και καταρρέει, προσπαθούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, ν’ αποπροσανατολίσουν και να αναστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, που αμφισβητούν όχι μόνο τον α ή τον β πολιτικό διαχειριστή της εξουσίας, το α, β ή γ πολιτικό κόμμα του κατεστημένου, αλλά το ίδιο το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, που εκτρέφει νομοτελειακά την εκμετάλλευση, την διαφθορά, την καταστολή και την καταπίεση.
Σήμερα, η ιθύνουσα τάξη βλέπει έντρομη ν’ αναπτύσσεται ένα κίνημα, που δεν ποδηγετείται από τα πολιτικά καθεστωτικά κόμματα, κι επιχειρεί με εκφοβισμούς, συκοφαντίες και προβοκάτσιες να παροχετεύσει την λαϊκή δυσαρέσκεια και να ενισχύσει πολιτικούς χώρους ελεγχόμενους κι ακίνδυνους.
Όσο η αυθόρμητη αντίδραση της νεολαίας και του λαού αναβαθμίζεται, ωριμάζει, στοχοθετείται κι οργανώνεται, τόσο οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και οι προβοκάτσιες της κυρίαρχης τάξης θα πέφτουν στο κενό.
Ας τρέμει η κυρίαρχη τάξη την επερχόμενη αφύπνιση του λαού και την ανασύνταξη του επαναστατικού μαζικού λαϊκού κινήματος.
Γραφείο τύπου
Μίκα Στάθη
8/01/2009
http://www.akeppress.gr/

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΑΚΕΠ: Ο αποπροσανατολισμός θα πέσει στο κενό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ένοπλη επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης), που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή των Εξαρχείων κι είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα των ΥΑΤ, του Διαμαντή Ματζούνη, ήρθε ως «μάννα εξ’ ουρανού», για να ενισχύσει τα επιχειρήματα των ιδεολόγων του αστισμού ενάντια στο ριζοσπαστικό κίνημα και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις της νεολαίας και του λαού.
Η ενέργεια αυτή έγινε από άτομα που σίγουρα δεν ανήκουν σε καμιά πτέρυγα και σε καμιά εκδοχή του πολιτικού ριζοσπαστικού κινήματος.
Ο χώρος, ο χρόνος και ο τρόπος της εκδήλωσης της ένοπλης επίθεσης αποκαλύπτει την ταυτότητα των δραστών, που σίγουρα είναι ενεργούμενα παρακρατικών κύκλων ή μυστικών υπηρεσιών, εγχώριων ή ξένων. Στην καλύτερη -και πιο απίθανη- περίπτωση, τα άτομα που διέπραξαν την επίθεση είναι απολίτικοι χούλιγκανς, επικίνδυνοι για την ελληνική κοινωνία.
Η προσπάθεια των παρακρατικών κύκλων του καθεστώτος και των ιδεολόγων του αστισμού, να αποπροσανατολίσουν και να συκοφαντήσουν το πολιτικό ριζοσπαστικό κίνημα, θα πέσει για μια ακόμη φορά στο κενό.
Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας και του λαού στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε αρχή, εξουσία, κοινωνικο-οικονομική δύναμη ή δομή που αντιπροσωπεύει την εκμετάλλευση, την καταστολή και την καταπίεση, είναι η καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις του καθεστώτος.
Γραφείο τύπου
Μίκα Στάθη
5/01/2009