ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΕΠ: Στον Β΄γύρο, ψηφίζουμε "άκυρο"


Στον Α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ψηφίσαμε "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ" - στηρίξαμε ΑΛΑΒΑΝΟ (http://tinyurl.com/262x9wz). Στον Β΄ γύρο ψηφίζουμε ΑΚΥΡΟ. Καταψηφίζουμε το μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑΣ. Καταψηφίζουμε τις πολιτικές επιλογές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Συνεισφέρουμε στις προσπάθειες και στις πρωτοβουλίες να εκπροσωπηθούν στο εποικοδόμημα, με όρους κινήματος, οι δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού.
Εμπρός: από τους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες που έρχονται, να μη λείψει κανείς!
Επιτέλους, οι Έλληνες μισθοσυντήρητοι και τα λαϊκά στρώματα οφείλουν ν' αντιληφθούν ότι τα δικά τους οικονομικά προβλήματα (οι χαμηλοί μισθοί, οι χαμηλές συντάξεις, τα χρέη τους προς τις τράπεζες, η ανεργία, η υποαπασχόληση, η πτώχευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ.) είναι πολύ πιο σημαντικά από το πρόβλημα της ολιγαρχίας, που θέλει, με αφορμή την δημοσιονομική κρίση, να συναποκομίσει χωρίς ρίσκο περισσότερα κέρδη, μετατοπίζοντας τις συνέπειες της δομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Επιτέλους, οι Έλληνες μισθοσυντήρητοι και ο λαός, από καθήκον προς τον εαυτό τους, τις οικογένειες και τα παιδιά τους, οφείλουν ν' αντιδράσουν άμεσα και σύσσωμα. Ν’ ανατρέψουν αγωνιστικά τα οικονομικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ και της ολιγαρχίας. Ν’ απαιτήσουν να μειωθούν άμεσα και δραστικά τα επιτόκια χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών. Ν’ αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις. Να καταργηθούν τα προνόμια εκείνων που υπηρετούν το κατεστημένο. Να πληρώσουν και να περιορίσουν το κρατικό έλλειμμα εκείνοι που ευθύνονται για την διόγκωσή του, δηλαδή μόνον οι έχοντες και κατέχοντες.

Επιτέλους, οι Έλληνες μισθοσυντήρητοι και ο λαός οφείλουν να κατανοήσουν πως στην καπιταλιστική κοινωνία, η οικονομική ανάπτυξη και η μεγέθυνση του κοινωνικού πλούτου καθιστούν νομοτελειακά τους πλούσιους σχετικά και απόλυτα πλουσιότερους και ισχυρότερους, ενώ τους μισθοσυντήρητους και τα λαϊκά στρώματα, τους καθιστούν σχετικά και απόλυτα περισσότερο φτωχούς και περισσότερο αδύναμους.
Ας τρέμει το καθεστώς την αφύπνιση του λαού και την ανασυγκρότηση του πολιτικού κινήματος των μισθοσυντήρητων, της νεολαίας και του λαού.
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - Ν’ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
ΑΚΕΠ-Γραφείο Τύπου, Μίκα Στάθη
12/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: