Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σύσκεψη των δυνάμεων της Αριστεράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη η δεύτερη σύσκεψη δυνάμεων της Αριστεράς μετά από σχετική πρωτοβουλία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ). Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη.
Στις συσκέψεις προσκλήθηκαν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς κι έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΚΕΠ, ΑΚΟΑ, ΑΠΟ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΑΡΣΥΝΑ, ΔΕΑ, ΔΗΚΚΙ, Ενεργοί Πολίτες, ΕΠΑΜ, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΝΑΡ, Ξεκίνημα και ΜΑΑ.
Το αντικείμενο της συζήτησης αφορά στην κοινή διαπίστωση για την ανάγκη της αποτελεσματικής παρέμβασης της Αριστεράς στην παρούσα συγκυρία και τη διερεύνηση για τη μετωπική σύγκλιση των δυνάμεων της, με επίκεντρο τις κοινωνικές διαθέσεις αλλά και τις δράσεις άρνησης της πληρωμής των «χαρατσιών» καθώς και γενικότερα της άμεσης ανάγκης ανατροπής της κυβέρνησης, της Τρόικας και όλων των μνημονιακών μέτρων.
Η συζήτηση θα επαναληφθεί προκειμένου να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: