ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

«Ο Καποδίστριας έφερε τουλάχιστον τις πατάτες. Ο Παπανδρέου έφερε την τρόικα και τους τοκογλύφους»

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Δήλωση για την ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
«Στην τελική μάχη: Πάμε Σύνταγμα. Μένουμε Σύνταγμα.»
«Το κύκνειο άσμα του πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής του ομάδας αποτέλεσε ένα ασυνάρτητο μίγμα εξωτερίκευσης του πανικού τους και προσπάθειας να πανικοβάλλουν τον ελληνικό λαό.
Εις μάτην.
Ο πρωθυπουργός συγκρίνει τον εαυτό του με το Καποδίστρια. Ο Καποδίστριας έφερε τουλάχιστον τις πατάτες. Ο Παπανδρέου έφερε την τρόικα και τους τοκογλύφους.
Μιλάει για δεύτερο εμφύλιο πόλεμο. Τα παιδιά και τα εγγόνια και των δύο πλευρών σε ένα αδελφοκτόνο πόλεμο που προκάλεσε η ξένη επέμβαση, είναι σήμερα αδέλφια και ζητάν μαζί από τον πρωθυπουργό: «Τώρα. Πάρε το ελικόπτερο και φύγε».
Μας φέρνει την επιστολή των γερμανών βιομηχάνων ότι δεν είμαστε πατριώτες, δηλαδή να δουλεύουμε τζάμπα και να ξεπουλήσουμε την περιουσία του λαού.

Φέρνουμε έτσι στη μνήμη μας τα προφητικά λόγια του Δημήτρη Γληνού στη Διακήρυξη για το ΕΑΜ: «Κι αφού μας αφαιρέσανε όλα τα μέσα της δουλειάς και μας λιμοχτονούνε, μας κατηγοράνε γιατί είμαστε, λέει, τεμπέληδες, καφενόβιοι κι αεριτζήδες. Σ’ όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις αρπάζουν το 51%. Ξαναγύρισμα στην πρωτόγονη βαρβαρότητα, κατάργηση κάθε νόμου, κάθε ηθικής, κάθε δίκιου».

Απαντάμε και στον αγγελιοφόρο πρωθυπουργό και στους επιστολογράφους, εμείς που έχουμε σύντροφό μας τον γερμανό εργάτη: «Το γερμανικό κατεστημένο τον 20ο αιώνα βύθισε στον πόνο τον λαό μας. Δεν θα επιτρέψουμε να το ξανακάνει, μαζί με το γαλλικό ή το αγγλικό, και τον 21ο αιώνα που η ανθρωπότητα υποτίθεται ότι είναι πολύ πιο μπροστά».

Στις 19 και 20 Οκτώβρη μπαίνουμε στην τελική μάχη.

Πάμε Σύνταγμα. Μένουμε Σύνταγμα. Μέχρι να πέσει η κυβέρνηση. Να φύγει η τρόικα. Να πούμε «Όχι» στην Ευρωζώνη. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε. Να ξαναδούμε τον ήλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: