Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

''Δεν αρκεί η συνεργασία μόνο σε αντιμνημονιακή βάση''. Συνέντευξη του Αλ. Αλαβάνου στο "Κόκκινο"

Την εκτίμηση πως η συνεργασία αριστερών και ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο σε αντιμνημονιακή βάση εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του στο ρ/σ ''Στο Κόκκινο'' ο Αλέκος Αλαβάνος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Αλαβάνος τόνισε πως, σύμφωνα με την οπτική του ΜΑΑ και του ίδιου προσωπικά, δεν αρκεί απλώς η συνεργασία με βάση την αντιμνημονιακή κατεύθυνση, αφού μέχρι πρότινος και η ΝΔ ''συγκαταλεγόταν'' σε αυτές τις δυνάμεις. Τόνισε παράλληλα πως χρειάζεται η συνενόηση, η συνάντηση σε ενα τραπέζι των αριστερών δυνάμεων, και είναι υπέρ τέτοιων πρωτοβουλιών.
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρίνησε ωστόσο, ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει πάνω σε αρχές, σε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει να απαντηθούν, όπως ανέφερε, ερωτήματα όπως μέσα στο ευρώ ή όχι και γιατί, εθνικοποίηση τραπεζών ή όχι, σχεδιασμός για την οικονομική ανασυγκρότηση ή όχι, κοκ.
Για το θέμα της συμμετοχής του Μετώπου Αλληλεγγύης  και Ανατροπής και του ίδιου στις εκλογές ξεκαθάρισε πως, αν δεν υπάρξει πλατιά συνεργασία, με αρχές και πρόγραμμα που δεν θα περιορίζεται στο ''αντιμνημονιακό'' πλαίσιο, δεν βλέπει τέτοια συμμετοχή.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ  με τη σημείωση πως ο τίτλος στην ιστοσελίδα του ''Κόκκινου'' δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό της, όπως άλλωστε θα διαπιστώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: