Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Aνακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την αυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΜΑΑ)
Να μη συνηθίσουμε  το θάνατο  των συνανθρώπων μας.    
Το έγκλημα στην πλατεία Συντάγματος  έχει εκτελεστές. 

•Σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος η  δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου , η κυβέρνηση  Παπανδρέου- Σαμαρά – Καρατζαφέρη  έδωσε το περίστροφο σε ένα συνάνθρωπό μας , για να βάλει τέρμα στη ζωή του. Στην Ελλάδα των μνημονίων  οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι είναι εμπόδιο για τη «Βουλγαροποίηση» της Ελλάδας. Δεν έχουν θέση πια στη νέα Ελλάδα. Ακόμη και η μικρή κατακρεουργημένη σύνταξη, τα φάρμακα που χρειάζονται οι συνταξιούχοι για τη νέα Ελλάδα που  «οραματίζεται» η Ε.Ε , είναι εμπόδιο για την ανταγωνιστική οικονομία τους. Γι’ αυτό  πρέπει να βάλουν τέρμα στη ζωή τους.

•Η σημερινή  αυτοκτονία φωτογραφίζει την Ελλάδα της τρόικας. Το έγκλημα έχει και ηθικούς αυτουργούς. Είναι όσοι υποστηρίζουν μια πολιτική που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, που ετοιμάζει γκέτο για τους μετανάστες, που έχει υποθηκεύσει  την Ελλάδα στους ξένους πιστωτές, που κόβει τα φάρμακα από τους συνταξιούχους, που διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία, που έχει δημιουργήσει 1.000.000 ανέργους  και συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτή την  εγκληματική πολιτική.

•Το ΜΑΑ καλεί το λαό να καταδικάσει  με τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ώρα 6.00μμ, την πολιτική που οδήγησε σε θάνατο ένα συνάνθρωπό μας και να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί την Ελληνική κοινωνία σε αφανισμό. Το τραγικό σημείωμα του αυτόχειρα στέλνει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.  Ο  Ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ         
ΑΘΗΝΑ 4.4.2012

"Τους νεκρούς δεν τους θάβουμε, τους βάζουμε μπροστά"
Αισχύλος 

Το πλήρες κείμενο του σημειώματος του Δημήτρη Χριστούλα πριν την αυτοκτονία στο Σύνταγμα:
 
«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄αυτήν.
Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου).»


Δεν υπάρχουν σχόλια: