Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το Μέτωπο υποδέχεται την Άγγελα Μέρκελ στο Σύνταγμα. Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΩΠΟ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
 «'Ανγκελα μην κλαις»
 Περιμένοντας την Μέρκελ
 Σήμερα το απόγευμα, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων το πανό του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει την αυριανή άφιξη στην Αθήνα της Μέρκελ με τους στίχους του Bertold Brecht : «Angela, weine nicht. Da ist nichts im Schrank, was zu holen ware». («Άνγκελα μη κλαις. Στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί».) Για την περίσταση μάλιστα η «Άννα» του Brecht  έγινε «Angela». Είναι μια ειρωνική απάντηση στη σκληρή πολιτική της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και στα όσα είπε πριν λίγες μέρες η γερμανίδα καγκελάριος ότι «η καρδιά μου ματώνει για την Ελλάδα».
 Αθήνα, 8/10/2012

Διαβάστε περισσότερα...

«Ανγκελα, μην κλαις. Στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί». Με παραφρασμένο τον στίχο του Μπρεχτ («Αννα, μην κλαις...») πάνω στο πανό μέλη του Αυτοδύναμου Κινήματος Εργατικής Πολιτικής (ΑΚΕΠ) παρατάχθηκαν χθες έξω από τη Βουλή (από ΤΑ ΝΕΑ, 9-10-2012, http://www.tanea.gr/news/greece/article/4758467/?iid=2 )

Ακτιβίστικη ενέργεια του Μετώπου Α-Α στο Σύνταγμα







Δεν υπάρχουν σχόλια: