Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Tο ΜΑΑ για το κόψιμο της ''ενοχλητικής'' εκπομπής στη ΝΕΤ

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του με την «αναστολή μετάδοσης» της τηλεοπτικής εκπομπής της ΝΕΤ «Πρωινή ενημέρωση» που αποφάσισαν οι αναξιοκρατικά διορισμένοι στη δημόσια τηλεόραση αχυράνθρωποι της κυβέρνησης.

Πρόκειται για την πλέον προκλητική προσπάθεια των τελευταίων ετών να χειραγωγηθεί ευθέως η ενημέρωση, ο ρόλος της Δημοσιογραφίας και το φρόνημα των ανθρώπων της. Και η οποία αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς απαράδεκτων ενεργειών, τις τελευταίες ημέρες, όπως η αντικατάσταση του ρεπόρτερ της ΕΤ-3, επειδή σχολίασε τα της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και η δικαστική περιπέτεια του Κώστα Βαξεβάνη, που από προχθές διασύρει τη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόκειται για πολιτικές διώξεις, που χαραχτηρίζουν αυταρχικά καθεστώτα και φανερώνουν πολιτικό πρωτογονισμό και πανικό.

Το Μ.Α.Α. θα σταθεί δίπλα στο δημοσιογραφικό κόσμο, ο οποίος συκοφαντείται από τηλεοπτικά παπαγαλάκια των ιδιωτικών καναλιών και σε όσους υπηρέτες της ενημέρωσης κάνουν με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους, ταγμένοι στην «θωράκιση της ελευθεροτυπίας επ αγαθώ της Δημοκρατίας και της κοινωνίας».

Θεωρούμε απαραίτητη –χωρίς βεβαίως να τρέφουμε αυταπάτες – την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: