ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Οι ευρωκλουζώ στην Αθήνα

του Γ.Π.Μαλούχου 

Οι ευρωκλουζώ του ευρωπαικού κοινοβουλίου ήρθαν στην Αθήνα. Ομως άργησαν λιγάκι. Ηρθαν όταν πια το κακό είχε ήδη γίνει, όταν ουσιαστικά δεν έχει πλέον κανένα απολύτως νόημα είτε ήρθαν, είτε δεν ήρθαν.
Διαβάστε περισσότερα...

Ηρθαν επειδή θέλουν να μπορούν να λένε ότι η Ευρώπη διαθέτει κοινό Κοινοβούλιο που είναι το όργανο το οποίο βρίσκεται κοντά στους πολίτες της, σε αντιδιαστολή με την Επιτροπή και το Συμβούλιο – κάτι σαν τον “καλό” και τον “κακό” των ταινιών...

Καθαρή υποκρισία. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αλλωστε, πριν φτάσουν, ορισμένοι εξ αυτών φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη, αλλά, η Ελλάδα “σώθηκε”!

Δηλαδή, παραδέχθηκαν εκ προοιμίου ότι αυτό που “ψάχνουν” το έχουν ήδη “βρει”. Εχουν τις απαντήσεις και οι ερωτήσεις που υποβάλλουν είναι απλώς το φύλλο συκής – κουβέντα να γίνεται...

Θλιβερά όλα αυτά. Ομως, εξίσου θλιβερό είναι να ακούει κανείς και Ελληνες συναδέλφους τους στο ελληνικό κοινοβούλιο οι οποίοι όλα αυτά τα έχουν ψηφίσει, να ξιφουλκούν τώρα εκ του ασφαλούς πια κατά της Γερμανίας στη σχετική χθεσινή συζήτηση και να μιλούν για αποικίες και άλλα τέτοια, την ώρα που οι ίδιοι έγιναν το μέσο νομιμοποίησης όλης αυτής της πολιτικής.

Φυσικά, από την ώρα που η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ τους άδειασε όλους αυτούς λέγοντας ότι δεν υπήρχε κανένα ζήτημα η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και έτσι γκρέμισε όλο το ψέμα πάνω στο οποίο χτίστηκε η άλωση της χώρας, τι να πουν κι εκείνοι... Τώρα θα γκρινιάξουν, αλλά τι σημασία έχει;

Εβδομάδες μας χωρίζουν πλέον από τις ευρωεκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις θα δώσουν το πιο ευρωσκεπτικιστικό ευρωκοινοβούλιο στην ιστορία των ευρωπαικών θεσμών. Εκεί που αναμένεται ακόμα και η “μήτρα” της Ευρώπης, η Γαλλία, να στείλει πρώτη δύναμη το κόμμα που ζητά την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρώπη και την επιστροφή της στο γαλλικό φράγκο.

Ολα αυτά δεν συμβαίνουν επειδή οι λαοί τρελάθηκαν μαζικά και ξαφνικά. Συμβαίνουν επειδή η Ευρώπη που θεσπίστηκε το 1957 στη Ρώμη ουδεμία σχέση έχει πλέον με τη σημερινή γερμανική Ευρώπη που προέκυψε σταδιακά μετά την επανένωνη της Γερμανίας και την υιοθέτηση ενός “κοινού” νομίσματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της, κι όχι φυσικά “κατασκευασμένο λάθος” όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν.

Γιατί αν ήταν “λάθος” θα άλλαζε. Είναι σωστό, απλώς είναι σωστό για τους Γερμανούς και καταστρεπτικό για τους περισσότερους από τους άλλους. Γιαυτό δεν αλλάζει....

Αναδημοσίευση από: ΤΟ ΒΗΜΑ (30-1-2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: