Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Το ΑΚΕΠ δηλώνει "παρών"

Το ΑΚΕΠ παρουσιάστηκε στις 26-6-2014, 5.00μμ, στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" μετά από κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ "με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες".
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΑΚΕΠ κατέθεσε στο προεδρείο της συνάντησης δήλωση με τις εξής ερωτήσεις-επισημάνσεις:
α) πώς θα μπορούσε, αν όχι να εμποδιστεί, να απονομιμοποιηθεί η ψήφιση του νόμου για εκποίηση της ΔΕΗ; η σημερινή εκποίηση γίνεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας της ΕΕ.
β) πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και να γίνει συμμέτοχος η κοινωνία;
γ) η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επιβάλλεται με εργαλείο το χρέος. Είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δανειακής δόσης. Συνεπώς βασικό ζήτημα είναι η άμεση στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους και η πάλη γύρω απ' αυτό.
Το ΑΚΕΠ, επίσης, συμμετείχε στο παναττικό συλλαλητήριο που κάλεσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις 3-7-2014.
Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες.








Δεν υπάρχουν σχόλια: