Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ στην ΕΕ της ΓΣΕΕ

Αθήνα,   7/7/2014
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και παραβρέθηκε σήμερα 7/7/2014 στην συνεδρίαση για το μείζον συνδικαλιστικό θέμα, αποτέλεσμα της δημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης με την απόφασή της να επιστρατεύσει τους απεργούς της ΔΕΗ.
Στη συνεδρίαση το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ έθεσε επιτακτικά ερωτήματα, αιτήματα και προβληματισμούς.

  1. 1)Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση δείχνοντας την επικινδυνότητα και τον αυταρχισμό της επιστράτευσε την μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας.
  2. 2)Να χαρακτηρισθεί εθνική υπόθεση η εκποίηση της ΔΕΗ και να αντιμετωπισθεί ανάλογα.
  3. 3)Να αναλάβει άμεσα η ΓΣΕΕ πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κατά μέτωπο επίθεσης, της αντεργατικής και αντικοινωνικής κυβέρνησης
  4. 4)Οι εξελίξεις στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων στην ΔΕΗ αλλά πρέπει να απασχολήσει το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας.
  5. 5)Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συντεχνίας και ως τέτοιος πρέπει να συνεχισθεί από το σύνολο των μελών της ΓΣΕΕ.
  6. 6)Καλούμε την ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση και ευθύνες.
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: