ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Κυβέρνηση: την ενόχλησε το GREXIT από την Τσεχία και όχι η κηδεμονία των πιστωτών

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΕΚΛΗΘΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ, ΟΜΩΣ... ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην πρώτη θέση σε όλες, σχεδόν, τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας μας βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα η είδηση της ανάκλησης του Έλληνα πρέσβη στην Πράγα από την ελληνική κυβέρνηση, εξαιτίας των δηλώσεων του Τσέχου πρωθυπουργού Μίλος Ζέμαν, ότι θα επιθυμούσε η χώρα του να μπει στην Ευρωζώνη όταν θα έβγαινε από αυτήν η Ελλάδα και πως στενοχωρήθηκε που η υπόθεση έφτασε τόσο κοντά στο περίφημο Grexit, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ...  
Η είδηση αυτή ξεκίνησε ως “τριτοτέταρτη” στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και, σε αντίθεση με την συνήθη δημοσιογραφική λογική, “σκαρφάλωσε” ξαφνικά στην κορυφή της επικαιρότητας, σε βαθμό που να προκαλεί ερωτηματικά ο σχεδόν απόλυτος “συντονισμός”, ειδικά των συστημικών μέσων ενημέρωσης.  
Τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, ωστόσο, τα προκαλεί η... ευρωλαγνικήευθιξία” των Τσίπρα και Κοτζιά. Τόσο πολύ, λοιπόν, ενόχλησε τους Τσίπρα και Κοτζιά η ειρωνική αναφορά του Τσέχου πρωθυπουργού στο ευπρόσδεκτο γι' αυτόν Grexit; Είναι τραγικό, αλλά το μόνο που ενοχλεί αυτή την ευρωλιγούρικη εξουσία Τσίπρα, το μόνο που τρέμει και την εκνευρίζει αφάνταστα, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη. Τίποτε άλλο! Δεν την ενοχλεί η χούντα του “κουαρτέτου”! Δεν την ενοχλούν οι “θεσμικέςεπεμβάσεις που ακυρώνουν κυβερνητικά νομοσχέδια! Δεν την ενοχλεί η άγρια λιτότητα και εξαθλίωση του λαού! Δεν την ενοχλεί ο εξευτελισμός και η νεοαποικιοποίηση της χώρας! Δεν την ενοχλούν Μέρκελ και Σόιμπλε που κατευθύνουν τις τύχες μας! Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι το μόνο που αλαφιάζει τους κυβερνώντες. Το ευρώ να είναι καλά και ας πεινάει ο ελληνικός λαός και ας περιφρονείται και πνίγεται η ανεξαρτησία της χώρας!  
Ο Έλληνας πρέσβης ανεκλήθη από την Πράγα από την “εθνικά υπερήφανη” κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά. Ο πρέσβης μας όμως παραμένει αμετακίνητος και ακλόνητος στο Βερολίνο. Διότι από δω παίρνουμε τις εντολές και κυρίως γιατί εδώ είναι η έδρα των κηδεμόνων μας και οι εθελόδουλες κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τους αποικιοκράτες τους και να αντιδρούν απέναντι σε όσους θέτουν υπό αμφισβήτηση ή ειρωνεύονται το σύμβολο της επικυριαρχίας τους: το ευρώ!
Β.Μ.

Αναδημοσίευση από: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: