ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

ΝΙΚΗ! ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ (Τετάρτη 12/10)ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ

(Αναδημοσίευση από: ISKRA)Η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Συλλόγων Ελλάδος για την αποχή των μελών της από τις διαδικασίες διενέργειας πλειστηριασμών, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, αποτελεί εκ των πραγμάτων και ανεξάρτητα από το σκεπτικό της συνδικαλιστικής ηγεσίας των συμβολαιογράφων, ένα θετικό γεγονός. 

Θεωρούμε ότι η θετική αυτή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογράφων έχει επηρεαστεί καθοριστικά, έτσι κι αλλιώς, από το μεγάλο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σε ακίνητα λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικροεπαγγελματιών και στην ουσία και με αυτήν την έννοια, αποτελεί νίκη αυτού του κινήματος. 

Στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν στην Iskra ότι αισθάνονται περήφανοι γιατί, μαζί με άλλα στελέχη αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων, έχουν συμβάλει σε ένα μεγάλο κίνημα για τη διάσωση σπιτιών, το οποίο έχει επιτύχει τις πρώτες νίκες κατά της νεομνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αδιασταύρωτες πληροφορίες, που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και το μνημονιακό κατεστημένο αν δεν ευνόησαν την συγκεκριμένη απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των συμβολαιογράφων, σίγουρα δεν την είδαν με πολύ κακό μάτι. Πρώτον, γιατί θεωρούν, ματαίως, ότι μπορεί να εκτονώσει, κάπως, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και δεύτερον, γιατί έτσι αποφεύγεται η βέβαιη γενικευμένη ακύρωση των πλειστηριασμών από τις αναμενόμενες μαζικές κινηματικές αντιδράσεις της Τετάρτης, πράγμα που θα προκαλούσε μείζον πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και στο μνημονιακό μπλοκ. 

Στην απόφαση των συμβολαιογράφων πάντως και εξ αντικειμένου, αντικατοπτρίζεται το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της αρπαγής των λαϊκών περιουσιών που προκαλούν οι εξοντωτικές για τον λαό πολιτικές της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές. 

Απέναντι σε αυτές τις ανάλγητες πολιτικές ο ελληνικός λαός καλείται να ενισχύσει τον αγώνα του ενάντια στους πλειστηριασμούς και τα μνημόνια. 

Όλοι οι πολίτες, οι ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις, τα κινήματα και οι συλλογικότητες καλούνται τώρα να συγκροτήσουν ένα μεγάλο και πλατύ πολιτικοκοινωνικό μέτωπο με στόχο τον οριστικό τερματισμό των πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των πληττόμενων επαγγελματικών στρωμάτων.


ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Ή ΑΚΙΝΗΤΟ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ
ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ.


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

1 σχόλιο:

Amartolos Kai Kleftis είπε...

Έχω μια πρωτότυπη προκήρυξη (κόκκινη εκτύπωση) της ΑΚΕΠ "Οι Στόχοι μας" από το 1985, που ξέμεινε στο αρχείο μου, παρόλο που προ 10ετίας έκανα (σταλινική) εκκαθάριση.
Αν θέλετε να σας τη στείλω, γράψτε μου μέχρι το μεσημέρι και δώστε μια διεύθυνση αποστολής στο drase.torapapakiyahooteleiagr
Σας έστειλα και μήνυμα σχετικό στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο πριν από 5 μέρες αλλά δεν πήρα απάντηση.
Μπορείτε να κατεβάσετε τα υπόλοιπα έντυπα που εκκαθαρίστηκαν αυτές τις μέρες, μεταξύ των οποίων και δικά σας, από εδώ:
http://www.mediafire.com/file/2naljoer9h7qr7o/palia_fylladia_politika.rar
Μπορείτε, επίσης, να κατεβάσετε τη Γκορμπατσιοφική Πράβδα, μοναδική έκδοση στα ελληνικά το 1986, από εδώ:
http://www.mediafire.com/file/ljbhmdm9rmjj0om/PRAVDA_1986-ELLHNIKA.tif
Αντρέας.