ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Συλλαλητήριο στην Αθήνα «ενάντια στο ξεπούλημα της Κύπρου»

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλαλητήριο για την Κύπρο διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. από κόμματα και πολιτικούς φορείς. 

Η συγκέντρωση στις 11.00 του Σαββάτου θα γίνει στο Μοναστηράκι και μετά θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη Βουλή για την επίδοση αιτημάτων.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των διοργανωτών, «Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν την Κύπρο μας! Καμία νομιμοποίηση των κατοχικών στρατευμάτων! Όχι άλλες υπαναχωρήσεις! Όχι άλλες προδοσίες!» όπως και «Αγώνας για αυτοδιάθεση! Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη!» και προτείνεται:

«Η μοναδική αποδεκτή και βιώσιμη λύση δεν μπορεί παρά να έχει σαν αφετηρία της την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ για άμεση αποχώρηση των εποίκων και των τουρκικών στρατευμάτων, δηλαδή αποκατάσταση της νομιμότητας στο νησί, ώστε ο ίδιος ο κυπριακός λαός, στο σύνολό του, να αποφασίσει ακηδεμόνευτος για το παρόν και το μέλλον του».

Στη συγκέντρωση και διαδήλωση καλούν οι ακόλουθες πολιτικές οργανώσεις, φορείς, κόμματα:

ΕΠΑΜ, ΔHΚΚI, ΑΚΕΠ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΕΚΑΔ, ΕΛΑΣ, ΝΤΟΣΤΟΓΕΦΣΚΙ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΟΥ.

Αναδημοσίευση από: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: