Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σήμερα η αξιοπρέπεια ονομάζεται αγώνας

Δηλαδή: Η δημόσια περιουσία,
ο ορυκτός πλούτος κλπ.
ανήκουν σε όλους.
Η ελλάδα είναι πλούσια χώρα.
Γι'αυτό καμία Ελληνίδα
και κανένας Έλληνας
δεν πρέπει να είναι φτωχός.



Του Κώστα Μπερσή

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι εχθρός του λαού.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εχθρός του λαού.
Το πολιτικο-οικονομικό σύστημα στη χώρα αναδύει τη μυρωδιά του πτώματος.
Το πολίτευμα της χώρας έχει μετατραπεί σε κοινοβουλευτικό φασισμό.


Στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό κυριαρχεί η σαπίλα και η παρακμή.
Κάθε χαράτσι,  κάθε μείωση μισθών και συντάξεων, κάθε πλειστηριασμός, κάθε αυτοκτονία, κάθε δράμα έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Το 48% των ελληνικών νοικοκυριών βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία στο 30%, το 50% των μισθωτών αμείβεται με μισθούς κάτω των 800 ευρώ, 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι έως και 6 μήνες, 8 στους 10 συνταξιούχους ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, το 40% των εισοδημάτων αφαιρείται από τον ΕΦΚΑ και την εφορία, το κλείσιμο επιχειρήσεων είναι καθημερινό φαινόμενο, χιλιάδες νέοι-νέες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν κλπ. κλπ.
Η δυστυχία, η θλίψη, η απόγνωση έχουν φωλιάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι.
Η εφαρμογή των πολιτικών που επιβάλλει η γερμανική ευρωζώνη στη χώρα, δεν δίνει κανένα περιθώριο αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Δεν δίνει κανένα περιθώριο άμεσης ανακούφισης του λαού από το δράμα που ζει.
Σήμερα, στις συνθήκες του άγρια εκμεταλλευτικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, η αξιοπρέπεια του κάθε καταπιεζόμενου ανθρώπου εκδηλώνεται μόνο στο δρόμο του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Εκδηλώνεται στο μίσος ενάντια σε κάθε καταπιεστή, σε κάθε καταναγκασμό που στηρίζεται στην ανάγκη της επιβίωσης και που στερεί από κάθε άτομο τα μέσα ύπαρξής του, που στερεί από κάθε άτομο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
«Ο δούλος που δεν συνειδητοποιεί τη δουλεία του και φυτοζωεί σιωπώντας για την ασυνείδητη και μουγκή δουλική ζωή είναι απλώς δούλος. Ο δούλος που τρέχουν τα σάλια του, όταν αυτάρεσκα περιγράφει τα θέλγητρα της δουλικής ζωής, και ενθουσιάζεται με τον καλό του κύριο, είναι χαμερπής, χαμάλης».
Σήμερα, τα αιτήματα του αγώνα για την άμεση καλυτέρευση των οικονομικών και κοινωνικών όρων του λαού, μέχρι την κατάκτηση της πολιτικής και οικονομικής του ελευθερίας, έχουν τεθεί.
Όσο πιο γρήγορα συναντηθούμε στο δρόμο του αγώνα, τόσο πιο γρήγορα αυτός ο εφιάλτης θα λάβει τέλος.

ΥΓ 1: Ο Τσίπρας φόρεσε το λυπητερό του προσωπείο, και στη δήλωση που έκανε για τις πυρκαγιές μας είπε ότι ο πόνος του είναι αβάσταχτος. Μας είπε ότι κατανοεί την αξία της ανθρώπινης ζωής. Μας είπε ότι κατανοεί τον πόνο αυτών που επλήγησαν και έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Μας είπε ότι κατανοεί επίσης τί σημαίνει αλληλεγγύη.
Δεν μας είπε όμως, γιατί δεν φρόντισε να έχει η χώρα σύγχρονα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα και μέσα.
Δεν μας είπε όμως, γιατί «δεν κατανοεί» ότι η μνημονιακή πολιτική του έχει σπείρει τον πόνο, τη δυστυχία και το θάνατο σε κάθε λαϊκή οικογένεια.
Δεν μας είπε όμως, γιατί καταληστεύει τον ελληνικό λαό για να «τ’ ακουμπάει» στους τοκογλύφους και στη γερμανική ευρωζώνη.
Δεν μας είπε όμως, γιατί δεν φρόντισε να εξασφαλίσει σε κάθε Έλληνα πολίτη τα απαραίτητα μέσα διαβίωσης.
Άσε ρε Τσίπρα το λαό να λυπάται γι’ αυτή την τραγωδία. Δε χωράς εσύ σ’ αυτόν τον πόνο.
Η καρδιά μας και το μυαλό μας βρίσκεται σε όλους αυτούς που επλήγησαν από τις φωτιές. Βρίσκεται σε όλο το λαό που στενάζει κάτω από την μνημονιακή μπότα.

ΥΓ 2: Η «φασιστική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον του ελληνικού λαού.
Αφού φτωχοποίησε και φτωχοποιεί βίαια ολοένα και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού.
Αφού καταπάτησε και καταπατεί κάθε έννοια των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αφού ξεπούλησε και ξεπουλάει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, που αποτελούν δημόσια περιουσία.
Αφού διέλυσε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ.
Ταυτόχρονα ποινικοποιεί τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση.
Προσπαθεί η κυβέρνηση Τσίπρα να πείσει τον άγρια εκμεταλλευόμενο λαό ότι η πραγματικότητα που ζούμε είναι μία λογική εξέλιξη, μία αναγκαία πραγματικότητα. Ότι υπάρχει μία δοσμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην οποία δεν μπορούμε να επενεργήσουμε έτσι όπως θα θέλαμε, διότι έτσι επιτάσσει ο «θείος νόμος» (βλέπε Γερμανική Ευρωζώνη).
Δηλαδή, είναι λογικό και αναγκαίο οι άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους. Είναι λογικό και αναγκαίο χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν «κομμένο» το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό. Είναι λογικό και αναγκαίο εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Όλο αυτό το «μεγαλείο» της κυβέρνησης Τσίπρα, το συμπληρώνει σύσσωμη η αντιπολίτευση, στηρίζοντας και συγκαλύπτοντας – άμεσα ή έμμεσα- τη μνημονιακή πραγματικότητα του Τσίπρα, στηρίζοντας και συγκαλύπτοντας τις καταστροφικές πολιτικές του ευρώ.
Το ΑΚΕΠ έχει αποκαλύψει ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα. Δεν ζει, ούτε ζούσε με δανεικά. Έχει τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυνατότητες να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και να εξασφαλιστεί όχι μόνο ευμάρεια αλλά και ευημερία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Όποιος μπορεί ας το αμφισβητήσει αυτό.
Η λογική πραγματικότητα του Τσίπρα και σύσσωμής της αντιπολίτευσης «πάει περίπατο», διότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Νέες ιδέες και νέες πολιτικές προορίζονται να γίνουν η νέα πραγματικότητα, εφ’ όσον όλοι μας , ο καθένας από εμάς, συσπειρωθούν ενεργά γύρω από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: