ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Για την πολυφωνία και την ελεύθερη έκφραση στην ΕΡΤ

Στη συγκέντρωση -ανοιχτή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στον προάυλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΜΑΑ η Ελένη Δημοπούλου. 

''Eκ μέρους  του ΜΑΑ εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα σας για ελευθερη δημόσια τηλεόραση. Ήδη το ΜΑΑ σε ανακοίνωσή του έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το κόψιμο της εκπομπής ''Πρωινή ενημέρωση'' με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη.
Δίνετε τον καλό αγώνα για την ελευθεροτυπία και για μια δημόσια τηλεόραση με ποιότητα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό. Ακουμπάμε σε σας τις ελπίδες μας για να μην συνεχισθούν κρούσματα λογοκρισίας αλλά και σχέδια ιδιωτικοποίησης τμημάτων του έργου της ΕΡΤ.
Καλή συνέχεια''

-----------------------------------
Ακολουθεί Δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΟΕΣΥ ΠΟΕΠΤΥΜ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η   Α Π Ε Ρ Γ Ι Α   Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου ανοιχτή διαδήλωση - συγκέντρωση πολιτών και εργαζομένων στην ΕΡΤ  για τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με κυρίαρχα την ελευθεροτυπία, την παραχώρηση της περιουσίας της ΕΡΤ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (εγκαταστάσεις ΕΤ1 Κατεχάκη), την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση μέσω των χρυσοφόρων εξωτερικών παραγωγών και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η συμμετοχή του πολιτών - τηλεθεατών, των προέδρων και εκπροσώπων ομοσπονδιών, των εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν πρωτοφανής.

Στην  συγκέντρωση  την οποία διοργάνωσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ παρέστησαν και τοποθετήθηκαν και πολλοί βουλευτές αντιπρόσωποι  κομμάτων. Επίσης παρέστη και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα. Ηχηρή ήταν η απουσία της Διοίκησης της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Τέλης, ο οποίος και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων και με βουλευτές.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ  Παναγιώτης Καλφαγιάννης , ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλητών επεσήμανε ότι ο «η δημόσια Ραδιοτηλέοραση  είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας. Οι εργαζόμενοι θα την στηρίξουν με κάθε κόστος σε αντίθεση με τις πρακτικές της  κυβέρνησης και της Διοίκησης που καθημερινά την υπονομεύουν, την απαξιώνουν και χαρίζουν την περιουσία τους.
Ο αγώνας μας τώρα ξεκινά».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα σχέδια συρρίκνωσης και απαξίωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης γιατί θα βρεί μπροστά της τα σωματεία και τους εργαζομένους.

Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του Δημήτρη Κατσαρή, δικηγόρου των 15 αντιφασιστών διαδηλωτών, οι οποίοι κατήγγειλαν βασανισμό στη ΓΑΔΑ (Σχετικό δημοσίευμα Guardian). Να υπενθυμίσουμε ότι η αναφορά των δύο παρουσιαστών (Αρβανίτη – Κατσίμη) στα ιατροδικαστικά πορίσματα του βασανισμού τους αποτέλεσε την αφορμή για την καρατόμησή της «ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ».

Η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία ήταν το βασικό αίτημα όλων των ομιλητών, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους όπως αρχικά είχαν εξαγγελθεί για 24ωρες επαναλαμβανόμενες.

Ελπίζουμε Διοίκηση και Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Παρέστησαν στην  συγκέντρωση:
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 
Σταμάτης Κραουνάκης
Μάνια Παπαδημητρίου
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Γιαννακάκη 
ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μανώλης Γλέζος, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Βούτσης, Σοφία Σακοράφα, Μαρία Μπόλαρη, Τάσος Κουράκης, Κυριακάκης, Νάσος Αθανασίου 
ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, Παναγιώτης Μεντρέκας
Επίσης παρέστησαν:
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος 
Αντιπροσωπεία των «Οικολόγων- Πράσινων» 
Αντιπροσωπεία της«Κοινωνικής   Συμμαχίας»
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελένη Δημοπούλου 
Και αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ 

Για την ΠΟΣΠΕΡΤ
Ο πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης
Ο  γενικός γραμματέας  Τάσος Αβράτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: