Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Απόφαση της ΚΕ του ΑΚΕΠ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

                                        ***
Το ΑΚΕΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να στηρίξουν ενεργά, να προπαγανδίσουν άοκνα και να ψηφίσουν τους υποψηφίους των ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, ΑΠΟ που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο».

Διαβάστε περισσότερα... 

Οι κομματικές οργανώσεις ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, ΑΠΟ είναι συνιστώσες του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» (ΜΑΑ), έχουν συμβάλει αποφασιστικά στη συγκρότησή του, καθώς και στη διαμόρφωση των σκοπών και των στόχων του. Η στήριξη, λοιπόν, των υποψηφίων από τις συνιστώσες του ΜΑΑ θα συμβάλει σίγουρα στην ενίσχυση των ιδεών του ΜΑΑ μέσα στο λαό.

Το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής», με απόφαση της Γ΄(έκτακτης) Πανελλαδικής Συνάντησης, δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, επειδή οι ενωτικές πολιτικές προϋποθέσεις που έχει θέσει για μια τέτοια συμμετοχή δεν έχουν ακόμη τελεσφορήσει. Συγκεκριμένα, η θέση του ΜΑΑ για τις εκλογές και όχι μόνο είναι η εξής: 

«Μόνο αν υπάρξει η βάση για μια πλατιά συμπαράταξη έχει θέση το ΜΑΑ στις εκλογές.

Κεντρικός στόχος της προσπάθειας του ΜΑΑ, από τη στιγμή της συγκρότησής του, είναι η επίτευξη μιας μετωπικής συνάντησης πάνω σε ένα ριζοσπαστικό και συγκροτημένο πρόγραμμα.

Χαιρόμαστε που ο κεντρικός όρος μέσα από τον οποίο επιδιώξαμε να εκφράσουμε την ταυτότητά μας, το «μέτωπο», υιοθετείται σήμερα από όλα ανεξαίρετα τα ριζοσπαστικά σχήματα. Την ίδια στιγμή αισθανόμαστε θλίψη γιατί, με τους στενούς κομματικούς ορίζοντες που συχνά νοηματοδοτείται, μια αριστερά διαχωρισμένη σε πολλαπλά σχήματα οδηγείται βαθμιαία σε μια αριστερά διασκορπισμένη σε πολλαπλά «μέτωπα».

Ως Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής διασαφηνίσαμε γρήγορα, αξιοποιώντας θετικές και αρνητικές εμπειρίες που είχαμε, ότι δεν είμαστε παρά μόνο μια πρωτοβουλία για ένα μέτωπο που απαιτεί ευρύτατες δυνάμεις. Η προσπάθειά μας ταυτίζεται με αυτό το στόχο και δεν μπορεί να υπάρξει πέραν αυτού.

Θα συνεχίσουμε με πείσμα την προσπάθειά μας για μια πλατιά ενότητα σε ανατρεπτική προγραμματική βάση και με δημοκρατικές διαδικασίες που απαιτούν οι περιστάσεις. Θα την επιδιώξουμε σε όλα τα επίπεδα: στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στις σχολές, στις απεργίες, στα κινήματα.

Θα επιδιώξουμε να γίνει αυτό και στις εκλογές, που, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να συμβάλουν να αλλάξει κατεύθυνση η πορεία της χώρας.

Για μας, και πιστεύουμε και για το λαό, δεν έχουν το νόημα που σήμερα απαιτείται εκλογές δημοσκοπικού τύπου, καταμέτρησης ποσοστών, ανταγωνισμού μέσα στα πλαίσια δυνάμεων που θα έπρεπε να ήταν μαζί, συντεταγμένες απέναντι στην τρόικα. Όχι γιατί ένα τέτοιο εγχείρημα, σαν το δικό μας, έχει δυσκολίες.  Αλλά λόγω της αδυναμίας να νοηματοδοτήσουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας και να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους την παρουσία στον κατακερματισμένο ριζοσπαστικό χώρο ενός ακόμα σχήματος με τους δικούς του υποψηφίους βουλευτές και τα δικά του μεγάφωνα,  όσο παραγωγικό κι αν είναι αυτό σε επεξεργασίες, πρωτοβουλίες κι ενωτικές προτάσεις. Ο λαός μας χρειάζεται σήμερα ένα μόνο, ένα χωνί του ΕΑΜ.

Έτσι κι αλλιώς ο πόλεμος θα συνεχισθεί και μετά τις εκλογές του συστήματος, πρώτα από όλα στους δρόμους. Και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής με τη γνωστή και ευδιάκριτη παρουσία του θα είναι συνεχώς παρόν.

Η τύχη του ΜΑΑ, η επιτυχία ή η αποτυχία του, είναι ταυτισμένη με τη μετωπική ενότητα. Αυτό για πολλούς φαίνεται ως μειονέκτημα. Εμείς το αισθανόμαστε τελικά ως πλεονέκτημα γιατί μας προσφέρει τη δυνατότητα να απαντήσουμε με ειλικρίνεια στη δίκαιη καχυποψία των πολιτών απέναντι σε κάθε τι που έχει σχέση με εξουσία και πολιτικά αξιώματα».
 

Το ΑΚΕΠ είναι μια συνιστώσα, ένα αναπόσπαστο τμήμα του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής». Το ΑΚΕΠ αγωνίζεται για την υλοποίηση των αποφάσεων του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του.

Η ΚΕ του ΑΚΕΠ
15 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: