Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

11 Δεκεμβρίου 2011, Κερατέα: ένας χρόνος μετά, σύμβολο αντίστασης και Ανατροπής

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Κερατέα, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011 τιμά τους αγώνες του λαού της εναντίον της κρατικής τρομοκρατίας. Χρειάστηκαν 128 ημέρες  ηρωικού ξεσηκωμού, για να νικήσει η πόλη τον τρόμο, τα  δακρυγόνα, τις συλλήψεις, τους  ξυλοδαρμούς, τις δίκες. 

Ο λαός της Κερατέας νίκησε με αυτοοργάνωση και χαλύβδινη πίστη ότι ο αγώνας για το περιβάλλον ήταν  και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Νίκησε, γιατί αναπτύχθηκε σε όλο τον ελληνικό λαό ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης. Γιατί πίστεψε ότι ένας λαός ενωμένος μπορεί να νικήσει. Και νίκησε.
Διαβάστε περισσότερα...
Ο αγώνας του λαού της Κερατέας έχει προσλάβει σήμερα συμβολική διάσταση. Η  εξουσία δεν είναι ανίκητη, όταν ο λαός ξεχυθεί στους δρόμους και στις πλατείες. Όταν αποφασίσει να αντισταθεί. Όταν αμφισβητήσει την εξουσία και τα ψέματά της. Όταν ο αγώνας διεξάγεται με συνέπεια, με υπομονή και χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις. 

Σε κρίσιμες στιγμές για την αποτελεσματικότητα των αγώνων ο λαός της Κερατέας έδωσε ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό ένα χρόνο μετά, το Μέτωπο θυμάται και τιμά τους αγώνες που έδωσε. Σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον των εργατικών κινητοποιήσεων είχαμε ανάγκη τότε από μια νίκη. Ο λαός της Κερατέας δεν υπέκυψε, δε συμβιβάστηκε, δεν υποχώρησε. Είμαστε μαζί του και τότε και τώρα. 

Αθήνα  7.12.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: