Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΑΚΕΠ: Η κραυγή των λύκων

Η καθεστωτική κυβέρνηση της ΝΔ απροσχημάτιστα ανασχηματίστηκε, κάτω από το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας και των πρόσφατων κινητοποιήσεων της νεολαίας και του λαού. Οι πλούσιοι γίνονται καθημερινά πλουσιότεροι. Οι φτωχοί γίνονται καθημερινά φτωχότεροι. Τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η διαφθορά καθημερινά μεγεθύνονται. Η υγεία, η δικαιοσύνη, η ουσιαστική εκπαίδευση είναι προνόμιο μόνο των ισχυρών. Η δημόσια διοίκηση υπηρετεί προκλητικά την πλουτοκρατία και βασανίζει σαδιστικά τον φτωχό, τον άνεργο, τον αδύνατο. Το κράτος της ολιγαρχίας του πλούτου βυσσοδομεί ανενδοίαστα ενάντια στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κοινωνικού ανθρώπου.
Η καθεστωτική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ προσχηματικά αναβαθμίστηκε. Τα κυρίαρχα κέντρα και μέσα επιρροής, κατ’ εντολήν της ολιγαρχίας, προετοιμάζουν διάδοχο, «τσίφτη, ντερμπεντέρη και καραμπουζουκλή», με συστάσεις, εγγυημένα προσόντα και προϋπηρεσία. Τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, οι «σοσιαλιστικοί» ξυλοδαρμοί των συνταξιούχων, το Χρηματιστήριο, τα εκατομμύρια από την Siemens, η υπόθεση Οτσαλάν, η στάση στο σχέδιο Αναν, είναι ορισμένες μόνο από τις πολλές εμπειρίες που απέκτησε και ανέχτηκε ο νέος διάδοχος κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη.
Σήμερα, η ιθύνουσα τάξη και οι ιδεολόγοι του κοινωνικού συστήματος, που σαπίζει και καταρρέει, προσπαθούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, ν’ αποπροσανατολίσουν και να αναστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, που αμφισβητούν όχι μόνο τον α ή τον β πολιτικό διαχειριστή της εξουσίας, το α, β ή γ πολιτικό κόμμα του κατεστημένου, αλλά το ίδιο το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, που εκτρέφει νομοτελειακά την εκμετάλλευση, την διαφθορά, την καταστολή και την καταπίεση.
Σήμερα, η ιθύνουσα τάξη βλέπει έντρομη ν’ αναπτύσσεται ένα κίνημα, που δεν ποδηγετείται από τα πολιτικά καθεστωτικά κόμματα, κι επιχειρεί με εκφοβισμούς, συκοφαντίες και προβοκάτσιες να παροχετεύσει την λαϊκή δυσαρέσκεια και να ενισχύσει πολιτικούς χώρους ελεγχόμενους κι ακίνδυνους.
Όσο η αυθόρμητη αντίδραση της νεολαίας και του λαού αναβαθμίζεται, ωριμάζει, στοχοθετείται κι οργανώνεται, τόσο οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και οι προβοκάτσιες της κυρίαρχης τάξης θα πέφτουν στο κενό.
Ας τρέμει η κυρίαρχη τάξη την επερχόμενη αφύπνιση του λαού και την ανασύνταξη του επαναστατικού μαζικού λαϊκού κινήματος.
Γραφείο τύπου
Μίκα Στάθη
8/01/2009
http://www.akeppress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: