Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πισσαρίδης : «Να διαγραφούν τα χρέη προς την ΕΚΤ»

Ακόμη και ο Χ. Πισσαρίδης αντιλαμβάνεται την ανάγκη διαγραφής του χρέους: «Ως Έλληνας πρέπει να είμαι υπέρ (της διαγραφής χρέους)».

Πισσαρίδης : «Να διαγραφούν τα χρέη προς την ΕΚΤ»
Τι ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση της ισπανικής εφημερίδας El Pais

Ο Χριστόφρος Πισσαρίδης μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση της ισπανικής εφημερίδας El Pais αποτίμησε θετικά τη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της αγορών ομολόγων για τη στήριξη των οικονομιών από τον κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα όμως συντάχθηκε με την άποψη του οικονομολόγου Τομά Πικετί για διαγραφή του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ.

«Πιστεύω ότι είναι μια καλή ιδέα. Τώρα δεν αποτελεί πρόβλημα, επειδή τα επιτόκια είναι μηδενικά. Όταν ανέβουν, οι χώρες θα κληθούν να πληρώσουν τους τόκους, αντί να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για επενδύσεις» τόνισε αν και παραδέχεται πως το να λέμε ότι αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να επιστραφούν «δεν είναι καλό σχετικά με την αξιοπιστία των οικονομικών συναλλαγών στο μέλλον».

Καταλήγοντας ωστόσο, και αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος που αγγίζει το 200% του ΑΕΠ, είπε: «Ως Έλληνας πρέπει να είμαι υπέρ (της διαγραφής χρέους)».

«Οι εταιρίες θα παίρνουν αυτο-απασχολούμενους αντί για μισθωτούς»

Παράλληλα, ο Χριστόφορος Πισσαρίδης τάχθηκε υπέρ της ευέλικτης και εξ αποστάσεως εργασίας, τονίζοντας όμως ότι – με βάση και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία – «το κράτος πρέπει να αναλάβει την κάλυψη των αυτοαπασχολουμένων».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: