Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου: Οχι στη νέα κατοχή

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
28 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Χιλιάδες πολιτών έδωσαν στις παρελάσεις του ΟΧΙ, το σύγχρονο νόημα. Νόημα αγώνα για μια νέα Ελλάδα, των εργαζομένων, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, σπάζοντας τις αλυσίδες του χρεόυς, της Τρόικα, του ΔΝΤ και της προχθεσινής επαίσχυντης συμφωνίας-προδοσίας παράδοσης της χώρας. Σαρώθηκαν απολιθωμενες, άψυχες τελετουργίες δεκαετιών. Ο λαός είναι στο προσκήνιο, περήφανος, αγέρωχος, εικονοκλάστης, με δημιουργικότητα, θέληση και φαντασία.
Διαβάστε περισσότερα...
Η Θεσσαλονίκη έδωσε τον τόνο με χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύζουν το χώρο της παρέλασης, αγκαλιάζοντας τα αγήματα, που παρέλασαν μαζί με το λαό. Η Θεσσαλονίκη της Φεντερασιόν και του Μπεναρόγια, των απεργιών του ’36, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, της ΕΔΑ και του Λαμπράκη μαζί με το Ηράκλειο, την Πάτρα, την Αθήνα, τα Τρίκαλα, τη Βέροια, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τον Πύργο, τη Λάρισα, τη Φλώρινα …  στέλνουν αχτίδες ελπίδας.
Η εξευτελιστική εικόνα της χώρας μας, εξαιτίας της κυβέρνησης των τραπεζιτών και των αγορών, μιας κυβέρνησης συνεργου και υπηρέτη της ΕΕ και του ΣΕΒ, άλλαξε για μια ακόμη φορά χάρη στο λαό της. Ο λαός της Ελλάδας στέλνει μήνυμα αγώνα και ελπίδας στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.
Μια τρομαγμένη και κακόφωνη ορχήστρα: τα συγκυβερνώντα κόμματα ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΔΗΣΥ ( Ντ.Μπακογιάννη ) ένωσαν τη φωνή τους με την κυβέρνηση αποδοκιμάζοντας τη λαϊκή οργή. Αν υπήρχαν αμφιβολίες για το ρόλο αυτών των κομμάτων, σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι συστημικοί πολιτικοί αποκαλούν «επεισόδια» τις λαϊκές διαδηλώσεις. Επεισόδια είναι οι αναίσχυντες, προκλητικές παρουσίες των στελεχών της κυβέρνησης και του συστήματος μπροστά στους πολίτες της πατρίδας μας! Η θέση τους είναι στα βάθρα των φόρουμ των ελληνικών και ξένων τραπεζών˙ εκεί θα εισπράξουν το χειροκρότημα των συνεργών τους στο έγκλημα κατά της Ελλάδας!
Θα συνεχίσουμε μέχρι να φύγουν κυβέρνηση-Τρόικα-ΔΝΤ. Θα συνεχίσουμε για τη νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.
28/10/2011
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: