Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Π. Λαφαζάνης για το εθνικό νόμισμα

- ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ''ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ'' TΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ
- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΑ "ΝΕΑ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (14/5/2016)

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε το Σάββατο σε Σύσκεψη μελών και στελεχών της ΛΑ.Ε της Αθήνας και μεταξύ άλλων τόνισε:  
''Ο σύγχρονος πατριωτισμός και διεθνισμός δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με την προσήλωση στα μνημόνια, τα οποία είναι ότι πιο καταστροφικό και αδιέξοδο για την Ελλάδα, την περιοχή μας και την Ευρώπη.  
Αυτήν την ώρα, η ΛΑ.Ε χρειάζεται να μιλήσει ριζοσπαστικά, πρωτότυπα, ρεαλιστικά, όσο τον δυνατόν πιο συγκεκριμένα και με τον πιο επίκαιρο τρόπο για το θεμελιώδες, που είναι η αδήριτη ανάγκη για μια εναλλακτική αναπτυξιακή και κοινωνική πρόταση στη χώρα, χωρίς μνημόνια και λιτότητα.  
Κεντρικό προς αντιμετώπιση είναι το δίδυμο πρόβλημα του χρέους και αναφέρομαι τόσο στο δημόσιο χρέος όσο και στα κάθε μορφής ιδιωτικά χρέη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  
Κατά τη γνώμη μου, από την άποψη των δυσκολιών που επιφέρει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, το ιδιωτικό χρέος είναι ακόμα μεγαλύτερο βάρος και από το δημόσιο χρέος.  
Αν δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, σε κάθε μορφή του, δεν αντιμετωπισθούν ριζοσπαστικά , ώστε να απαλλάξουν από την αφόρητη πίεση τους τη χώρα , η οικονομία είναι αδύνατο να ανασάνει και να επανεκκινηθεί. Εντελώς αδύνατον! Και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο ή προσφέρουν ασπιρίνες για το πρόβλημα, απλώς εξαπατούν τον κόσμο.  
Είναι σαν να ζητάμε από έναν άνθρωπο που τον έχει πλακώσει ένας τόνος ατσάλι, να σηκωθεί γρήγορα και να τρέξει.  
Η συζήτηση για το δημόσιο χρέος που γίνεται στο πλαίσιο των ''θεσμών'' αποτελεί ''στάχτη στα μάτια'' του κόσμου, δεν απαντά στο πρόβλημα. Αντίθετα, ούτε καν το ανακουφίζει αλλά το παροξύνει, ενώ η εκχώρηση ''κόκκινων'' αλλά και ''πράσινων'' δανείων στα fund, στα οποία έχουν εκχωρηθεί και οι τράπεζες, θα αποτελέσει μια κοινή εγκληματική πράξη μεγάλης λεηλασίας των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων του λαού μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της οικονομίας μας.  
Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει το δίδυμο άχθος του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους είναι να αποφασίσει θετικά και συντεταγμένα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης, την έξοδο από την ευρωζώνη και τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος για τη χάραξη, από μια εθνικού χαρακτήρα και υπό κυβερνητικό πολιτικό έλεγχο Κεντρικής Τράπεζας, εθνικής νομισματικής πολιτικής.  
Και η χώρα πρέπει να επιλέξει έγκαιρα και σχεδιασμένα την έξοδο από την ευρωζώνη, πριν πειθαναγκασθεί να το πράξει υπό ξένη κηδεμονία και από άγριες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, απροετοίμαστα, βίαια και με οδυνηρότατες επιπτώσεις, αφού πρώτα με τα μνημόνια έχει ξεπουληθεί απολύτως ο δημόσιος πλούτος και ο λαός εξαθλιωθεί!  
Η συντεταγμένη, με προοδευτικές πολιτικές, συγκρότηση εθνικού νομίσματος, θα δώσει, πέρα των πολλών άλλων θετικών, την ευχέρεια στη χώρα να διεκδικήσει τη διαγραφή του χρέους με όχημα τη στάση πληρωμών προς τους πιστωτές, χωρίς να μπορεί να υποστεί τον εκβιασμό των ''θεσμών'' και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διακοπή της ρευστότητας και για κλείσιμο των τραπεζών.  
Αντίθετα, με την σχεδιασμένη, στη βάση προγράμματος, έξοδο από την ευρωζώνη και συγκρότηση εθνικού νομίσματος, οι εθνικοποιημένες τράπεζες θα μπορέσουν, μέσω της Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας, να αποκτήσουν άφθονη και με ευνοϊκότατους όρους κεφαλαιακή στήριξη και θα μπορέσουν, με αυτήν την κεφαλαιακή στήριξη, να προβούν, ταυτόχρονα, σε ευρεία ''σεισάχθεια'' (διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών για τους πλέον αδύνατους οικονομικά και κοινωνικά και σε πολύ γενναία ρύθμιση των δανείων των υπολοίπων.  
Η σχεδιασμένη εισαγωγή εθνικού νομίσματος, η συγκρότηση υπό κυβερνητικό έλεγχο Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας, η χάραξη εθνικής νομισματικής πολιτικής, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η στάση πληρωμών επί του χρέους και η διεκδίκηση της διαγραφής του, η γενναία ''σεισάχθεια'' και βαθιά ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η χορήγηση ισχυρής ρευστότητας με πολύ χαμηλά επιτόκια στο δημόσιο και τον μικρομεσαίο χώρο για επενδύσεις, η ανακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και η εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των στρατηγικών επιχειρήσεων, η στήριξη και ενίσχυση μισθών, συντάξεων και λαϊκών εισοδημάτων, συναποτελούν μια ενιαία οργανική αλυσίδα μέτρων ενός πρωτότυπου, βαθιά ριζοσπαστικού και τολμηρού αλλά απολύτως αναγκαίου και ρεαλιστικού δρόμου διεξόδου της χώρας από την κρίση και παραγωγικού και κοινωνικού μετασχηματισμού της.  
Έχουμε μπροστά στη χώρα την πρόκληση ενός γόρδιο δεσμού, ο οποίος κόβεται μόνο τολμηρά και με το σπαθί και δεν λύνεται με μνημονιακές εξισώσεις. ''

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Στη συνέχεια παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα Νεα του Σαββατοκύριακου (14/5) και η οποία έχει ως εξής:  
1. Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο το βράδυ της Κυριακής;
ΑΠ: Νομίζω πως αυτό το άκριτο “”ναι” των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια στάση απολύτως χαρακτηριστική των ενόχων και συνενόχων για μεγάλα εγκλήματα σε βάρος της χώρας και φυσικά απολύτως ενδεικτική των παθιασμένων εραστών της “καρέκλας”. Δεν θεωρώ, όμως, ότι αυτά τα “ναι” διασφαλίζουν κυβερνητική μακροημέρευση. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα. Δεν τη σώζει ο φόβος της απώλειας της εξουσίας από τους “153”.
2. Ισχύουν οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας ότι πλήττεται περίπου μόνο ένα 10% των ασφαλισμένων; 
ΑΠ: Αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά, ισχύει το ακριβώς αντίθετο: από τον κυβερνητικό νόμο πλήττεται το 100% των ασφαλισμένων και οι περισσότεροι άμεσα και άγρια.
Πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας αποτελούν το ιδανικότερο, ίσως, πολιτικό δίδυμο του ψεύδους και της πολιτικής απάτης.
3. Ο λεγόμενος «κόφτης» που συμφωνήθηκε στο Γιούρογκρουπ θα δώσει στην κυβέρνηση μία περίοδο χάριτος για περίπου ένα χρόνο - δεδομένου ότι θα ξεκινήσει από την άνοιξη του 2017;
ΑΠ: Ο λεγόμενος “κόφτης” είναι πρώτα απ' όλα “κόφτης” κάθε ίχνους δημοκρατίας και κυριαρχίας στη χώρα. Με τον “κόφτη” η ήδη καταρρακωμένη Βουλήακυρώνεται τελείως και γίνεται περιττή, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση αυτοκαταργείται από τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής μισθών και συντάξεων και επιβολής φόρων.
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για μια κυβέρνηση η οποία θα φορτώσει, στο '16 και '17,4,5 δισ. ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού, ενώ ο “κόφτης” των 3,6 δισ., που θα προστεθεί στο παραπάνω ποσό, θα δώσει τη χαριστική βολή.
4. Είναι το τέταρτο μνημόνιο και το πιο σκληρό;
ΑΠ: Ασφαλώς ο “κόφτης” αντιπροσωπεύει ένα τέταρτο μνημόνιο, που μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη αρκετά μεγαλύτερο από 3,6 δισ. ευρώ. Αυτό το νέο μνημόνιο πράγματι είναι και τοσκληρότερο, διότι θα δώσει εκ των πραγμάτων τη χαριστική βολή στον τόπο και το λαό.
5. Την Δευτέρα υπήρξε επανέναρξη των εργασιών στις Σκουριές, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο Ενέργειας. Πως σας φαίνεται η στροφή του Πάνου Σκουρλέτη;
ΑΠ: Η στροφή Σκουρλέτη για τις Σκουριές είναι μια πρώτου μεγέθους “κωλοτούμπα”, η οποία μόνο με την “προδοσία” του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα από τον Αλ. Τσίπρα μπορεί να συγκριθεί.
Το ζήτημα της αντίθεσης στην “χρυσή” απόβαση της Eldorado στις Σκουριές ήταν για όλους μας, στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, “ιερός” συμβολισμός. Η προκλητική συνέχιση και αναβάθμιση των εργασιών τηςEldorado στις Σκουριές αποτελεί μήνυμα ότι το περιβάλλον δεν έχει καμία απολύτως αξία στην ελληνική αποικία των πολυεθνικών.
6. Περιμένατε ποτέ ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημειώνονταν βίαιες επιθέσεις σε διαδηλωτές, όπως έγινε στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή;
ΑΠ: Την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα δεν είχαμε απλώς βίαιες, αλλά κυριολεκτικά δολοφονικές επιθέσεις ενάντια, ειδικά, στο μπλοκ της ΛΑ.Ε. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι το βλήμα του δακρυγόνου δεν έπεσε στο πόδι, αλλά στο κεφάλι της Σόφης Παπαδόγιαννη.
Μια κυβέρνηση, ένας πρωθυπουργός και ένα υπουργικό συμβούλιο που αποφάσισαν νασυνυπογράψουν μνημόνιο και να το εφαρμόσουν στο ακέραιο και με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, είναι ικανοί πλέον για τα πάντα, όσο επικίνδυνα και αν μοιάζουν. Πιστεύω ότι ο κατήφορός τους δεν θα έχει πάτο. Τα χειρότερα από αυτήν την νεομνημονιακή κυβέρνηση, μάλλον, δεν τα είδαμε ακόμη.
7. Θα βάλει η κυβέρνηση, όπως λέει, τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο;
ΑΠ: Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να βάλει τάξη αλλά να επιβάλει τη νέα δική της τάξη πραγμάτων στο τηλεοπτικό στερέωμα.
Η κυβέρνηση θέλει να εγκαταστήσει στον τηλεοπτικό χώρο τη δική της νέα “καλή” διαπλοκή με παλιούςκαι νέους βαρόνους”. Θα πέσει πολύ γέλιο και θα πέσουν πολλές μάσκες μόλις τελειώσει η αδειοδότηση.
8. Τελικώς τι έφταιξε και η ΛΑ.Ε. δεν μπήκε στη Βουλή;
ΑΠ: Έφταιξαν πολλά και η συζήτηση αυτή είναι αρκετά μεγάλη. Οι εκλογές εξπρές της 20ής Σεπτέμβρη, με συνωμοσία των πάντων, εγχώριων και ξένων κατεστημένων πολιτικοοικονομικών κέντρων, υπηρετούσαν αποκλειστικά ένα και μόνο βρώμικο σχέδιο: να μην προλάβει να ετοιμαστεί για τις εκλογές και να μείνει εκτός Βουλής η ΛΑ.Ε.
Διότι αν η ΛΑ.Ε έμπαινε στη Βουλή, ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ θα έπνεε γρήγορα τα λοίσθια και τομνημονιακό μπλοκ θα ξανακλονιζόταν και θα επλήττετο βαριά και ίσως θανάσιμα.
Δεν θα αποφύγουν, όμως, όλοι αυτοί τη συντριβή.
9. Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι - εκλογικά - ηττήθηκαν οι δυνάμεις που στήριξαν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;
ΑΠ: Καθόλου δεν ηττήθηκε η υπόθεση του εθνικού νομίσματος στο λαό. Γιατί δεν επετράπη στο εθνικό νόμισμα και τον μοναδικό, σχεδόν, υποστηρικτή του, που ήταν η ΛΑ.Ε, να δώσουν την εκλογική μάχητους και μάλιστα σε τόσο σύντομο διάστημα. Ποτέ δεν επετράπη να γίνει δημόσιος διάλογος για τοεθνικό νόμισμα. Αυτό που υπήρχε ήταν τρομοκρατία. Αηδιαστική, υστερική και καταιγιστική τρομοκρατία ενάντια στη “δραχμή” και τους λεγόμενους, δυσφημιστικά, “δραχμιστές”. Τώρα όμως το κλίμα μέσα στο λαό αλλάζει. Η ΛΑ.Ε όσο περνάει ο καιρός βγαίνει ηθικά και πολιτικά δικαιωμένη.
10. Η επιστροφή στη δραχμή δεν θα ήταν καταστροφική πρωτίστως για αυτούς που υπερασπίζεστε, δηλαδή τους πιο αδύναμους;
ΑΠ: Πιστεύει κανένας ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πιο αδύναμους η ελληνική ολιγαρχία και το πολιτικό μπλοκ Τσίπρα-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού-Λεβέντη, που όλοι μαζί με φανατισμό υποστηρίζουντο ευρώ; Το ευρώ δεν είναι απλώς ένα νόμισμα. Είναι ένα μεταμφιεσμένο μάρκο και αντιπροσωπεύει τη μετατροπή του ευρωζωνικού χώρου σε γερμανική φυλακή. Το ευρώ εκφράζει στην ουσία ένα πρόγραμμα λεηλασίας και εξαθλίωσης των κοινωνικά πιο αδύνατων και φτωχοποίησης τωνμικρομεσαίων στρωμάτων.
11. Ήταν σφάλμα σας που στηρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Αυγούστου; Γιατί δεν φύγατε νωρίτερα αφού διαφωνούσατε;
ΑΠ: Αν φεύγαμε, πριν ο Τσίπρας υπογράψει μνημόνιο, τότε θα του δίναμε άλλοθι να κάνει την “κωλοτούμπα” και να ρίξει τα βάρη σ' εμάς, γιατί υποτίθεται τον εμποδίσαμε να φέρει σε αίσιο τέλος τις “σκληρές” διαπραγματεύσεις.
Δώσαμε μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη να αποτραπεί ένα νέο μνημόνιο και φύγαμε όταν πια η ματαίωσή του ήταν πια αδύνατη.
12. Η σχέση σας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου;
ΑΠ: Η σχέση μου με τη Zωή ήταν και συνεχίζει να είναι εξαιρετική.
13. Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν, η ΛΑ.Ε. θα συνεργαστεί με την Πλεύση Ελευθερίας;
ΑΠ: Εμείς θέλουμε συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας και με κάθε αριστερήριζοσπαστική,προοδευτικήπατριωτικήδημοκρατικήαντιμνημονιακή δύναμη. Δεν εξαιρούμε κανέναν.
Οι καιροί απαιτούν ένα μεγάλο μέτωπο που, στη βάση της εξόδου από την ευρωζώνη, της διαγραφήςτου χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών, της στήριξης των λαϊκών εισοδημάτων και ενός συνολικότερου ριζοσπαστικού προγράμματος, θα μπορέσει να δώσει ανάσα και προοπτική στη χώρα.
14. Κάποιοι λένε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν «άδειασε» τη χώρα. Είναι αλήθεια ότι ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα κρίσιμο τηλεφώνημα μάς προέτρεψε να μείνουμε στο ευρώ;
ΑΠ: Δεν ξέρω ποιοι διαδίδουν τέτοιες φήμες για τη στάση του Πούτιν. Πάντως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, που είναι πολύ διαφορετική. Το αντίθετο, η ηγεσία τηςΡωσικής Ομοσπονδίας μας υπογράμμιζε φιλικά σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αντισταθούμεμέχρι τέλους και να μην υποκύψουμε στις πίεσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα βγαίναμε κερδισμένοι.
Η Ρωσία, πιστεύω ότι θα ήταν στο πλευρό μας σε μια ρήξη με την ευρωπαϊκή αντίδραση, όπως τώρα είναι η μόνη δύναμη που αποδοκιμάζει ευθέως και καθαρά, κάτι που έκανε πρόσφατα ο Ρώσος Υπ.Εξ. Σ. Λαβρόφ, την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.
15. Θα προχωρήσει το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωπαίων Σοσιαλιστών;
ΑΠ: Όχι μόνο θα προχωρήσει αλλά πολύ γρήγορα θα γίνει και η γαμήλιος τελετή. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα κατέχει περίοπτη θέση στο πιο δεξιό άκρο της πλέον αντιδραστικής πτέρυγας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία σοσιαλδημοκρατία, ως γνωστόν, έχει καταστρέψει όλη την Ευρώπη.
Αν η σχέση ΣΥΡΙΖΑ - ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει προχωρήσει είναι μόνο και μόνο γιατί θέτει εμπόδια το ΠΑΣΟΚ. Σύντομα, όμως, θα υπάρξουν εξελίξεις. Άλλωστε είναι τόσο εντυπωσιακή ηπασοκοποίηση του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, ώστε σε λίγο το ΠΑΣΟΚ θα κοιτάζεται στον καθρέφτη και θα φτύνει τον κόρφο του για το πώς ο μαθητής ξεπερνάει τον δάσκαλο.
16. Από ποιο σημείο καταλάβατε - πριν ή μετά το δημοψήφισμα - ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρούσε σε συνθηκολόγηση με τους δανειστές;
ΑΠ: Πάντοτε είχα ζωηρότατες αμφιβολίες για την ειλικρίνεια και αξιοπιστία του Αλ. Τσίπρα και σοβαρότατες διαφορές μαζί του σε σχέση με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εξ ου και οι συνεχείς συγκρούσεις οι δικές μου και της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Τσίπρα και τηνΠροεδρική ομάδα του. Συγκρούσεις και διαφορές, οι οποίες, άλλωστε, ήταν πολύ γνωστές και δημοσίως και η εφημερίδα σας τις κατέγραφε, σχεδόν, καθημερινά.
Ασφαλώς το ξεπούλημα του ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα, που σε λίγα εικοσιτετράωρα μετετράπη σε ΝΑΙ, δεν έχει ελληνικό αλλά ούτε παγκόσμιο προηγούμενο. Είναι για το βιβλίο Γκίνες.
17. Η μνημονιακή του πορεία σας εξέπληξε ή ήταν κάτι που περιμένατε;
ΑΠ: Όχι, καθόλου δεν με εξέπληξε η μνημονιακή μετάλλαξη του Αλ. Τσίπρα. Πάντα φοβόμουν μια τέτοια άθλια εξέλιξη, την οποία θεωρούσα πολύ πιθανή. Πάλευα, όμως και πάλευα μέχρι το τέλος για να την εμποδίσω. Πάλευα και παλεύμαμε μαζί με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, για να βάλει τελικά οΤσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και το λαϊκό συμφέρον πάνω από το ευρώ και τη γερμανική Ευρώπη. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα!
Χάθηκε μια μάχη, δεν έχει χαθεί, όμως, ο πόλεμος. Ο πόλεμος συνεχίζεται τώρα από τη ΛΑ.Ε και με τη ΛΑ.Ε. Και θα είναι νικηφόρος!
18. Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ήσασταν από τα πρόσωπα που διαφωνούσατε σθεναρά με την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ένταξη στα ψηφοδέλτια στελεχών από τον χώρο της λεγόμενης «σκληρής δεξιάς», όπως για παράδειγμα του Θόδωρου Καρυπίδη και της Ραχήλ Μακρή. Τι άλλαξε και είδαμε την τελευταία υποψήφια με τη ΛΑ.Ε.;
ΑΠ: Αυτό που άλλαξε και με επηρέασε θετικά ήταν ότι η Ραχήλ Μακρή, η οποία προσχώρησε τώρα στην Πλεύση Ελευθερίας, δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναδημοσίευση από: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: