Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Αντώνη, θα σε θυμόμαστε για πάντα!


Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, έγινε η κηδεία του ιδρυτή και επίτιμου Προέδρου του ΑΚΕΠ, 
Αντώνη Π. Χάλαρη.

Μέλη του ΑΚΕΠ, οικεία πρόσωπα και αρκετοί φίλοι, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.


Ακολουθούν, ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΠ, Μάκης Παπαπέτρου, και ο αποχαιρετισμός της ποιήτριας συντρόφου του Αντώνη Χάλαρη, Μαρίας Λαέρτη:

 

1) Επικήδειος λόγος


Φίλε,


Στην κηδεία του παππούλη ήταν 11 άνθρωποι.

Στην δική σου, Αντώνη, είναι περισσότεροι.


Σήμερα η ανθρωπότητα είναι κατά ένα κεφάλι πιο κοντή, και μάλιστα το μεγαλύτερο κεφάλι της εποχής μας.


Ο Αντώνης,


Ήταν ο πρώτος και ο μόνος, που τρύπησε το ψεύδος που είχε επικρατήσει σε Δύση και Ανατολή, πως δήθεν τα καθεστώτα του ονομαζόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» εξέφραζαν ή εκφράζουν τον μαρξισμό.


Ήταν ο πρώτος και ο μόνος, που απέδειξε επιστημονικά ότι τα καθεστώτα του ονομαζόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» ήταν, και είναι, αντιδραστικά – εκμεταλλευτικά – καπιταλιστικά.


Ήταν ο πρώτος και ο μόνος, που σήκωσε την, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, πεσμένη σημαία, και έδωσε τα πάντα, ακόμα και την ίδια του τη ζωή, στον αγώνα για την σύσταση του επαναστατικού κόμματος.


Η μνήμη σου, Αντώνη, θα μείνει αιώνια στην καρδιά και το μυαλό όλων όσων αγωνίζονται και θα αγωνιστούν, για να περάσει η ανθρωπότητα, από το παρόν Είναι: «το βασίλειο της ανάγκης», στο αναγκαίο Άλλο: «το βασίλειο της ελευθερίας».


ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

(Βίντεο με τον επικήδειο λόγο)

***
 

2) Αποχαιρετισμός της Μαρίας Λαέρτη


για τον Αντώνη Χάλαρη


Ο Αντώνης, παρότι ήταν ο σύντροφος της ζωής μου 35 χρόνια, δεν ήταν δικός μου. Ανήκε σε όλους εκείνους που εμπνευστήκαμε από τις ιδέες και το όραμά του, την γενναιότητα και το ακατάβλητο πνεύμα του, την αξιολάτρευτη προσωπικότητά του…

Χαίρε αγαπημένε
Μ. Λαέρτη
***






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα θα ανταμώσουμε πάλι καλέ μου φίλε.
Προκόπης

Εξεγερθείτε ξανά και ξανά. Ξανά και ξανά. Ξανά και ξανά.
Μέχρι τα πρόβατα να γίνουν λιοντάρια.