Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Θα μπορούσε ο Covid-19 να είναι βιολογικό όπλο;

του Ιωάννη Αναστασάκη

Παραπέμπουμε με link στο SLpress.gr σε κείμενο του Ιωάννη Αναστασάκη με τίτλο "Θα μπορούσε ο Covid-19 να είναι βιολογικό όπλο;", χωρίς ωστόσο να συμφωνούμε με τα ενδεχόμενα και τα διλήμματα που θέτει ο αξιολογότατος αρθρογράφος.

"Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο η ανθρωπότητα πασχίζει να εντοπίσει τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, παραμένει διάχυτος ο προβληματισμός αν ο ιός προέκυψε από τη φύση, διέφυγε εκ λάθους, ή ήταν μια εσκεμμένη εχθρική ενέργεια. Με την εμπειρία του γράφοντος ως εκπροσώπου, στο παρελθόν, του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε διεθνείς οργανισμούς διαχείρισης βιολογικών και χημικών όπλων, θα προσεγγίσω το θέμα από στρατιωτικής απόψεως".
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο SLpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: